Yhteenveto

Nyt muutama päivä Halloween Countdownin päättymisen jälkeen on hyvä aika hieman purkaa ajatuksia lokakuun ajalta. Tämän vuoden elokuvakattaus erosi edellisestä kahdesta lähinnä siinä, että suurin osa oli sellaisia, joita joko en ollut koskaan ennen katsonut tai jotka olin katsonut viimeksi yli kymmenen vuotta sitten, enkä muistanut niistä mitään.

Oli toki piristävää katsoa runsaasti itselleni uusiakin elokuvia, mutta jotenkin noin puolivälissä haastetta aloin kyllästyä ja kaivata vanhojen suosikkieni pariin. Ei sillä, että näissä uusissa elokuvissa olisi ollut jokin vialla, sillä suurin osa niistäkin oli mielenkiintoisia uusia tuttavuuksia, joita varmasti tulee joskus katsottua vielä uudestaankin. Muutamana iltana jouduin siitä huolimatta suunnilleen pakottamaan itseni katsomaan. Edellisvuoden yhteenvetoa vilkaistessani tosin huomasin, että minulla oli sama ongelma myös viime vuonna.

Uusista tuttavuuksista tänä vuonna kiinnostavimmiksi nousivat ainakin sellaiset elokuvat kuin The Lost Boys (1987), 30 päivää kaamosta (2007), Pieni kauhukauppa (1986), Kauhunkierre (1973), 2001 Maniacs (2005), Freaks - kummajaiset (1932) ja Pahanhautoja (2022). Myös syyskuun lopulla ilmestynyt Saw X (2023), jonka kävin elokuvateatterissa asti katsomassa, nousi suosikin asemaan - se oli toinen kauhuelokuva, jonka ikinä olen teatterissa nähnyt.

Omat vanhat suosikit toki toimivat aina, kuten The VVitch (2015), Bram Stokerin Dracula (1992), Punainen lohikäärme (2002) ja Sinister (2012). Seitsemänvuotiaani pääsi myös osallistumaan mukaan Halloween Countdowniin kahden elokuvan verran - hänen kanssaan katsoimme Guillermo del Toron Pinokkion (2022) sekä Frankenweenien (2012). Molemmat olivat hänelle uusia tuttavuuksia, jälkimmäisen olin itse pariin kertaan katsonut aiemminkin. Pyhäinpäivänä oli sitten toki vuorossa vielä oma Halloween-perinteemme eli Painajainen ennen joulua (1993), jonka katsomista hän oli kärttänyt koko lokakuun ajan.

Tekisinkö tämän haasteen uudestaan? Kyllä varmasti taas vuoden tauon jälkeen. Kenties seuraavalla kerralla täytyy ottaa mukaan enemmän omia vanhoja suosikkeja, se saattaisi pitää mielenkiintoa ja motivaatiota paremmin yllä.


Kommentit