22 iltaa, 22 elokuvaa

Jokainen minua vähänkin tunteva varmasti tietää, kuinka paljon nautin elokuvien katsomisesta. Omistamani elokuvat vievät tällä hetkellä tilaa kahden kirjahyllyn verran, joten voisin melkeinpä jo perustaa oman leffavuokraamon. Tällä hetkellä dvd:itä löytyy 313 kappaletta, joihin ei ole laskettu mukaan lapsen Muumeja, Teletappeja ja vastaavia, eikä tietenkään tv-sarjojen bokseja.

Mutta niin paljon kuin rakastankin katsoa elokuvia, on hyllyyn vuosien varrella kerääntynyt leffoja, jotka ovat syystä tai toisesta jääneet toistaiseksi katsomatta. Nyt päätin ottaa projektiksi, että joka ilta saatuani lapsen nukkumaan (jos vain oma jaksaminen antaa myöten) katson yhden noista elokuvista. Blogin avulla ajattelin myös pitää hieman kirjaa aiheesta ja kirjoitella joitakin ajatuksia, joita mieleen nousee.

Katsotaan, mitä tästä tulee - ja ennen kaikkea, kuluuko aikaa yli vai alle kuukauden verran. Kaikki tulevat postaukset aiheesta löytää tunnisteen 22 elokuvaa alta.

Tuossa alapuolella onkin sitten listaa elokuvista. Sen tosin olen jo luvannut itselleni, etten katso Ylpeyttä ja ennakkoluuloa ennen kuin olen lukenut kirjan, joten sen kanssa voi kestää...


Ja postaukset tähän haasteeseen liittyen:

Kaaosteoria (The Butterfly Effect)
Entisen lapsitähden kauna (Mitä tapahtuikaan Baby Janelle?)
Vapaamielinen opettaja (Miss Jean Brodien parhaat vuodet)
Kirjeitä pikkusiskolle (Mansfield Park)
Kielletty rakkaus (Moulin Rouge)
Itsensä kadottaminen viidakon pimeyteen (Platoon - Nuoret sotilaat)
Lainsuojaton kitaransoittaja (Once Upon a Time in Mexico)
Menettämisen tuska (Big Hero 6)
Universal Monsters (Frankenstein, The Mummy, The Invisible Man, The Bride of Frankenstein, The Wolf Man, The Creature from the Black Lagoon)
Viisi tuntia brittidraamaa (Ylpeys ja ennakkoluulo)
Kun lapsuustraumat nousevat pintaan (Tummien perhosten koti)

Bonuskierros:
Uusi ansa (Jigsaw)
Murha junassa (Murder on the Orient Express)
Lopusta alkuun (Irréversible - syntiset)

Kommentit