2/22: Rings

22 elokuvaa -haaste, osat 2-5.

Tällä kertaa otan käsittelyyn neljä seuraavaa elokuvaa ja (toivottavasti) kirjoitan hieman lyhemmin niistä jokaisesta kuin mitä edellisessä postauksessa kirjoitin.


2/22: Rings

The Ring oli ensimmäinen kauhuelokuva, jonka omistin. Sen vuoksi kyseisellä sarjalla on tärkeä paikka sydämessäni ja sitä on tullut katsottua sekä alkuperäisiä japanilaisia elokuvia että amerikkalaisia re-makeja. Rings on jatkumo juurikin amerikkalaisille versioille, eikä se pettänyt odotuksiani millään lailla.

Elokuva alkaa kohtauksella, jossa Samara hyökkää lentokoneessa ja saa koko koneen putoamaan. Tästä siirrytään ajassa vuoden verran eteenpäin. Yliopiston professori Gabriel Brown on saanut käsiinsä hyvin tutun filminauhan, jota on alkanut tutkia yhdessä opiskelijoidensa kanssa muodostaen ringin, jossa aina vuorossa seuraava pelastaa edellisen kuolemalta. Odottamattoman kuolemantapauksen jälkeen vapaaehtoisia jatkajia ei vain ole ja opiskelija Holt Anthonyn pelastajaksi saapuu hänen tyttöystävänsä Julia. Julia alkaa saada viestejä, jollaisia kukaan ei ole ennen häntä saanut ja ne johdattavat hänet, Holtin sekä professori Brownin yhä syvemmälle Samaran menneisyyteen.

Ringsissä on hyvin tavoitettu samankaltainen tunnelma kuin kahdessa edellisessäkin. Ensimmäisen ja toisen osan palikkakännykät ovat vaihtuneet älypuhelimiin ja laatikkotelevisiot tietokoneisiin. Samaran menneisyydestä ja vanhemmista saadaan lisää tietoa, mikä vain minulla lisäsi mielenkiintoa vielä entisestään.

Ringsin katsottuani olin ihan tyytyväinen edellisillan päätökseni pyörtämisestä olla katsomatta enää ikinä mitään kauhuelokuvaa yötä vasten. Ei jäänyt pelkoja ja nukahtaminenkin onnistui ilman vaikeuksia. Ja kyllähän sitä Samaraa nyt sääliksi käy.



Rings

Ohjaus: F. Javier Gutiérrez
Käsikirjoitus: David Loucka, Jacob Estes ja Akiva Goldsman, Kôji Suzukin romaanin Spiral pohjalta
Sävellys: Matthew Margeson
Tuotantomaa: Yhdysvallat
Julkaisuvuosi: 2017
Kesto: 102 min
Ikäraja: K15
Päärooleissa:
Matilda Lutz - Julia
Alex Roe - Holt Anthony
Bonnie Morgan - Samara Morgan

Kommentit