23/22: Jigsaw

22 elokuvaa -haaste, osa 23 - bonuskierros.

Koska sillä välin, kun 22 elokuvan haaste oli käynnissä, tulin viittä elokuvaa rikkaammaksi, vedetään nyt bonuskierros tähän samaan. Kolmea näistä en siis ollut aikaisemmin nähnyt, joten nuo elokuvat ovat tässä sitten mukana.


23/22: Jigsaw

Etsivä Halloranin johtama poliisijoukkio jahtaa Edgar Munsenia teollisuusrakennuksen katolle. Ennen kuin poliisit saavat Munsenia ammutuksi, tämä laukaisee kädessään olevalla kaukosäätimellä jotakin, jonka tarkoitusperä jää poliiseille epäselväksi. Pian ympäri kaupunkia alkaa kuitenkin löytyä ruumiita, jotka johtavat kymmenen vuotta sitten kuolleen John Kramerin jäljille. Samaan aikaan hylätyssä ladossa viisi ihmistä herää peltiämpärit päässään kytkettyinä kaulastaan ketjulla seinään ja Jigsawin ääni kertoo heille uusimman pelinsä säännöt.

Jigsaw jatkaa seitsemän Saw-elokuvan sarjaa itsenäisenä spinoffina. Aiemmista osista tuttuja näyttelijöitä ei Tobin Belliä (John "Jigsaw" Kramer) lukuun ottamatta nähdä, mikä jo sinällään on harmi. Olisin toivonut mukaan edes omaa suosikkiani, tohtori Lawrence Gordonia. Aiemmista elokuvista poiketen Jigsawin ikäraja on myös alempi, K16, mikä myös oli minulle aikamoinen pettymys. Eihän tässä samaan tapaan verta ja suolenpätkiä lentele kuin aiemmissa osissa ja oikeastaan vasta loppu on puistatuksia aiheuttava.

Saw-elokuvien tunnelma on kuitenkin hienosti tavoitettu ja suurimmalta osin myös näyttelijät hoitavat työnsä kunnialla loppuun saakka. Kaikkien yläpuolella tosin on Tobin Bell John Kramerina, vaikkakaan häntä ei ruudulla kovin montaa minuuttia nähdä. Sawien tapaan lopputwisti on toimiva ja aiheuttaa melkoisen ahaa-elämyksen. En kyllä olisi arvannut, kuinka tämä tulee päättymään.




Jigsaw

Ohjaus: Michael ja Peter Spierg
Käsikirjoitus: Josh Stolberg ja Peter Goldfinger
Sävellys: Charlie Clouser
Tuotantomaa: Yhdysvallat
Julkaisuvuosi: 2017
Kesto: 92 min
Ikäraja: K15
Pääosissa:
Matt Passmore - Logan Nelson
Callum Keith Rennie - etsivä Halloran
Clé Bennett - etsivä Hunt
Hannah Emily Anderson - Eleanor Bonneville
Tobin Bell - John "Jigsaw" Kramer

Kommentit