4/22: The Butterfly Effect

22 elokuvaa -haaste, osa 4. 


4/22: The Butterfly Effect

Tämä elokuva on tullut myös kirppikseltä ostettua, kun joku sitä minulle kehui. Ostamisen jälkeen se jäi hyllyyn pölyä keräämään, kunnes nyt viimein sain aikaiseksi sen katsoa.

Evan Treborn on käynyt lapsuudessaan läpi monia traumaattisia kokemuksia, mutta selviytynyt niistä muistinmenetysten ansiosta. Opiskellessaan psykologiaa yliopistossa hän huomaa olevansa kykenevä siirtymään ajassa taaksepäin ja muuttamaan menneisyyttään. Evan yrittää saada lapsuutensa traumat käännettyä hyväksi ymmärtämättä, ettei menneisyyteen pitäisi kajota, sillä kaikella on seurauksensa.

The Butterfly Effect on ennen kaikkea hyvin mielenkiintoinen elokuva siitä, kuinka jokainen asia menneisyydessä vaikuttaa siihen, mihin päädymme ja millaisia meistä tulee. Eihän tämä oikeastaan kauhuelokuva ole vaan psykologinen trilleri, mutta menköön nyt tässä samalla (sitä paitsi pidän kauhuleffoja ja trillereitä samassa hyllyssä). Parhaiten omaan mieleeni jäivät etenkin lapsinäyttelijöiden vakuuttavat roolisuoritukset, aikuisnäyttelijöistä en voi (ainakaan kaikista) sanoa samaa. Aihe on kuitenkin hyvin kiinnostava ja voisin kyllä katsoa tämän joskus toistekin.

"It has been said that something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world." - Chaos Theory



Perhosvaikutus | The Butterfly Effect

Ohjaus ja käsikirjoitus: Eric Bress ja J. Mackye Gruber
Sävellys: Michael Suby
Tuotantomaa: Yhdysvallat
Julkaisuvuosi: 2004
Kesto: 120 min
Ikäraja: K15
Päärooleissa:
Ashton Kutcher - Evan Treborn
Amy Smart - Kayleigh Miller

Kommentit