3/12: Jatko-osa - Mutta mitä tapahtui joulupukille 3



Pakkasukko on kyllästynyt elämään kaikkien varjossa ja halajaa Joulupukiksi Joulupukin paikalle. Samaan aikaan Pohjoisnavalla asiat eivät rullaa, kuten pitäisi, ja Pakkasukolla on siinäkin näppinsä peliksi. Joulumuori on viimeisillään raskaana sekä appivanhemmatkin tulossa kylään, ja pikkuhiljaa Joulupukki Scott Calvin alkaa toivoa, ettei olisi koskaan pukenut pukin nuttua ylleen.

Mutta mitä tapahtui joulupukille 3 on Michael Lembeckin ohjaama elokuva vuodelta 2006. Se on jatko-osa elokuville Mutta mitä tapahtui joulupukille vuodelta 1994 ja Mutta mitä tapahtui joulupukille 2 vuodelta 2002.

Ilmestymisensä aikaan (tai sen jälkeenkään) tämä trilogian kolmas osa ei ole saanut juuri positiivisia arvosteluja osakseen. Sillä ei tosin itselleni ole mitään merkitystä, sillä tapana on katsoa koko trilogia, kun sen kerran aloittaa, enkä pidä viimeistäkään elokuvaa mitenkään hirvittävän huonona. Onhan sillä toki heikot hetkensä, mutta elokuvana se kyllä menee hyvin muiden joukossa.

Tarinallisesti Mutta mitä tapahtui joulupukille 3 on ajoittain hieman sekava, eikä jaksa luoda jännitettä tai käsitellä enemmän syvällisempiä teemoja edeltäjiensä tapaan. Asioita kyllä tapahtuu, kuten Pakkasukon keppostelut ja appivanhempien vierailu, jotka molemmat lisäävät Joulupukin jo valmiiksi raskasta kuormaa. Ja ainoa syvällisempi teema tuntuu olevan se, että täytyy osata arvostaa kaikkea sitä hyvää, mitä elämässä on. Teeman käsittely vaan jää vähän puolitiehen. On kuitenkin ilo nähdä, kuinka edellisistä osista tutut näyttelijät palaavat rooleihinsa kuin mitään taukoa ei olisi välissä ollutkaan.

Joulupukkina / Scott Calvinina elokuvaa eteenpäin luotsaa varmoin ottein jälleen kerran Tim Allen. Häntä tässä tärkeässä tehtävässä tukee Joulumuori / Carol Newman, jota näyttelee Elizabeth Mitchell. Scottin poika ensimmäisestä avioliitosta, Charlie, on edelleen Eric Lloyd, mutta syystä tai toisesta Charlieta ei paljoa ruudulla näy. Scottin entistä vaimoa ja tämän aviomiestä näyttelevät Wendy Crewson ja Judge Reinhold sekä heidän Lucy-tytärtään edelleen suloinen Liliana Mumy. Uusina hahmoina nähdään Carolin vanhemmat, joita näyttelevät Alan Arkin ja Ann-Margret sekä Pakkasukko, jonka roolissa nähdään Martin Short. Jostakin syystä juuri Pakkasukon rooli on jäänyt minulle tästä elokuvasta todella voimakkaasti mieleen, joten aina kun näen Martin Shortin missä tahansa elokuvassa, ajattelen Pakkasukkoa.

Mutta mitä tapahtui joulupukille 3 on trilogian päätöselokuvaksi ihan toimiva, vaikka ei täysin edeltäjiensä tasolle ylläkään. Näyttelijät kuitenkin pelastavat paljon, niin palaajat kuin uudetkin. Hahmoista omiksi suosikeiksi nousivat jälleen kerran Lucy sekä Joulumuori. Myös Pakkasukko on oikeastaan aika hauska hahmo. Ja tämä elokuvahan ei täysin päätä tarinaa vaan televisiosarjaa Mutta mitä tapahtui joulupukeille on ilmestynyt kahden kauden verran, ensimmäinen kausi viime vuonna ja toinen tänä vuonna.


Seitsemänvuotiaan arvio: "Tykkäsin niistä asuista ja tykkäsin, kun Lucy antoi haleja. Oli hauska ja jännittävä elokuva. Pakkasukko näytti hassulta, kun se yritti olla Joulupukki."


Helmet-elokuvahaasteeseen numerolla 36. Elokuvassa on fantasiaeläin (pääsiäispupu)




Mutta mitä tapahtui joulupukille 3 | The Santa Clause 3: The Escape Clause

Ohjaus: Michael Lembeck
Käsikirjoitus: Ed Decter ja John J. Strauss
Sävellys: George S. Clinton
Tuotantomaa: Yhdysvallat
Julkaisuvuosi: 2006
Kesto: 97 min
Ikäraja: K7
Päärooleissa:
Tim Allen - Joulupukki
Elizabeth Mitchell - Joulumuori
Martin Short - Pakkasukko

Kommentit