1/31: Ensimmäinen katsomasi kauhuelokuva - The Ring



On olemassa legenda videosta, joka tappaa katsojansa seitsemän päivää myöhemmin. Toimittaja Rachelin siskontytär joutuu väitetysti tuon nauhan uhriksi ja Rachel lähtee selvittämään, onko kirouksella minkäänlaista totuuspohjaa. Samalla hän tulee katsoneeksi videon ja laskeneeksi pahan voiman elämäänsä.

The Ring on Gore Verbinskin ohjaama kauhuelokuva vuodelta 2002. Elokuva on amerikkalainen remake vuoden 1998 japanilaisesta elokuvasta Ringu. 2000-luvun alussa monia japanilaisia kauhuelokuvia tehtiin uusiksi Yhdysvalloissa, The Ringin lisäksi muun muassa Kauna (2004), Tumma vesi (2005) ja One Missed Call - puhelu kuolemalta (2007). The Ring oli näistä ensimmäinen viitoittaen suosionsa myötä tietä muillekin.

The Ring on elokuva, jolla on erityinen paikka sydämessäni. Se ei ole ainoastaan ensimmäinen kauhuelokuva, jonka katsoin vaan myös ensimmäinen kauhuelokuva, jonka omistin dvd:llä. The Ringistä aloitin kauhuelokuvien keräilyn, 13 vuoden iässä. Tämän elokuvan katsomisen jälkeen olen katsonut myös kaikki sen jatko-osat sekä alkuperäiset japanilaiset elokuvat. Viime vuonna tosin ilmestyi japanilaiseen sarjaan uusi elokuva, Sadako, jota en ole vielä katsonut. Ehkä pitäisi.

Pääosissan nähdään Naomi Watts Rachelina, Martin Henderson hänen entisenä poikaystävänään Noahina sekä David Dorfman kaksikon kahdeksanvuotiaana poikana Aidanina. Jokainen onnistuu roolissaan, etenkin David Dorfman, joka on todella karmiva pikkupoika. Elokuvan antagonistia, Samara Morgania, näyttelee 11-vuotias Daveigh Chase, joka on roolissaan yhtä aikaa suloinen ja karmiva.

The Ringin tunnelma karmii alusta saakka. Joissakin arvosteluissa sanotaan, kuinka elokuva on tylsä, epäuskottava, eikä tarinassa ole mitään järkeä. No, jokaisella toki omat mielipiteensä, mutta itse en ole koskaan kokenut The Ringin olevan noista mitään. Elokuva on tullut katsottua varmasti kymmeniä kertoja, enkä koskaan ole kokenut sen kanssa tylsää hetkeä. Ja kun kauhuelokuvaa katsoo, tarvitseeko sen välttämättä ollakaan uskottava? Ei minusta. Tarina on uskollinen itselleen ja pysyy kasassa loppuun saakka.

Eihän tämä toki mikään kovin pelottava elokuva ole ja siitä syystä sopii varmasti todella hyvin kauhugenreen tutustuville yhdeksi ensimmäisistä elokuvista.

Amerikkalainen versiointi The Ringistä on tosiaan saanut kaksi jatko-osaa The Ring 2 (2005) ja Rings (2017), sekä yhden lyhytelokuvan, Rings (2005), joka ainakin minulla löytyy kahden ensimmäisen dvd:n lisämateriaaleista ja sijoittuu aikajanalla näiden elokuvien väliin.




The Ring

Ohjaus: Gore Verbinski
Käsikirjoitus: Ehren Kruger, pohjautuen Hideo Nakatan elokuvaan Ringu, joka puolestaan pohjautuu Koji Suzukin samannimiseen romaaniin
Sävellys: Hans Zimmer
Tuotantomaa: Yhdysvallat
Julkaisuvuosi: 2002
Kesto: 115 min
Ikäraja: K15
Pääosat:
Naomi Watts - Rachel Keller
David Dorfman - Aidan Keller
Martin Henderson - Noah Clay
Daveigh Chase - Samara Morgan

Kommentit