Evil Dead Rise



Kauan poissa ollut Beth saapuu yllättäen vierailulle siskonsa Ellien ja tämän kolmen lapsen luo. Pian Bethin saapumisen jälkeen lapset tapahtuu maanjäristys ja lapset löytävät kerrostalon parkkihallista salaisen huoneen. Teini-ikäinen Danny tuo huoneesta löytyneitä tavaroita kotiinsa ja tulee soittaneeksi nauhoitteen papista, joka on tutkinut hänen löytämäänsä Naturom Demonto -kirjaa. Nauhoite herättää pahat voimat, jotka ottavat Bethin valtaansa.

Evil Dead Rise on Lee Croninin ohjaama elokuva vuodelta 2023. Se on itsenäinen osa Evil Dead -elokuvien sarjaan, jonka tätä edeltävä viimeisin elokuva Evil Dead sai ensi-iltansa vuonna 2013.

Uusinta lukuun ottamatta olen katsonut kaikki Evil Dead -sarjan elokuvat, viimeisimpänä pari vuotta sitten rebootin vuodelta 2013. Sen vuoksi aloin Evil Dead Risea katsoa hyvin ennakkoluuloisena, sillä Evil Dead ei onnistunut olemaan omalla kohdallani muuta kuin valtavan suuri pettymys, josta minun oli vaikea löytää mitään positiivista sanottavaa. Joten kai skeptisyyteni sitten oli täysin oikeutettua.

Ja suoraan sanottuna en voi sanoa tämän olleen juuri edellistä elokuvaa parempi. Camp-henkisyyttä ja huumoria on edes hieman enemmän kuin edeltäjässään, mutta joko siihen suuntaan olisi pitänyt mennä ihan kunnolla tai sitten yrittää tehdä vakavasti otettavaa kauhua. Valitettavasti tulos jää nyt vähän laimeaksi, kun on jääty tavallaan puolitiehen, eikä osattu valita sitä omaa suuntaa.

Elokuvan tarina jää todella heikoksi, mutta eipä sitä juuri muuta osannut edes odottaa. Tämä on vähän sellaista aivot narikkaan -kauhua. Puoliväliin mennessä Evil Dead Rise oli käynyt jopa niin kiinnostavaksi, että meinasin nukahtaa kesken katsomisen. Se varmaan kertoo kaiken tarpeellisen siitä, mitä mieltä itse olin elokuvasta. Mukana on joitakin aika hyviä ja hienojakin goreiluja, mutta ei mitään, mikä jäisi jälkeenpäin mieleen.

Näyttelijät hoitavat hommansa ihan hyvin, mutta heistä jokaisella on omat heikot hetkensä. Parhaiten heistä onnistuu Alyssa Sutherland, joka näyttelee elokuvan pääantagonistiksi muodostuvaa Ellietä. Pääroolissa hänen siskonaan Bethinä nähdään Lily Sullivan. Ellien lapsia Dannya, Bridgetia ja Kassieta näyttelevät Morgan Davies, Gabrielle Echols ja Nell Fisher. Muut näyttelijät jäävät hyvin pieniin sivurooleihin perheen ollessa tapahtumien keskiössä.

Evil Dead Rise todennäköisesti toimii jollakin toisella paremmin, päätellen siitä, että se näkyy saaneen aika hyviäkin arvosteluja, mutta itseni tämä elokuva jätti vain täysin kylmäksi. Kuten edellisenkin Evil Deadin kanssa, minun oli vaikea löytää tästä oikein mitään hyvää, mutta ainakin maskeeraukset on toteutettu hienosti, eikä elokuvassa ole käytetty juurikaan äkkisäikäytyksiä. Muutamat goreilut ovat myös hyvin toimivia. Suurimmaksi osaksi Evil Dead Rise ei kuitenkaan onnistunut pitämään omaa mielenkiintoani yllä.





Evil Dead Rise

Ohjaus ja käsikirjoitus: Lee Cronin
Sävellys: Stephen McKeon
Tuotantomaa: Yhdysvallat
Julkaisuvuosi: 2023
Kesto: 96 min
Ikäraja: K18
Päärooleissa:
Lily Sullivan - Beth
Alyssa Sutherland - Ellie

Kommentit