Evil Dead



Viiden nuoren porukka saapuu syrjäiselle mökille tukeakseen Miaa, joka yrittää päästä irti heroiiniaddiktiostaan. Mia alkaa kokea hyvin vahvoja vieroitusoireita. Samaan aikaan Mian veli David löytää kellarista nahkakantisen kirjan nimeltä Naturom Demonto. Tutkiessaan kirjaa Eric tulee mananneeksi esiin pahan voiman, joka ottaa Mian valtaansa.

Evil Dead on Fede Alvarezin ohjaama elokuva vuodelta 2013. Se pohjautuu Sam Raimin luomaan Evil Dead -sarjaan, sekä etenkin kyseisen sarjan ensimmäiseen elokuvaan vuodelta 1981. Uudelleenfilmatisoinniksi tätä on kutsuttu, vaikka ei se oikeastaan sellainen ole, sillä elokuva ennemminkin jatkaa ensimmäisen Evil Deadin tarinaa.

Minulle oli joku joskus sanonut, että Evil Deadin remake on hyvä. Minulle oli sanottu, että se on todella hyvä. Odotukset olivat siis korkealla, kun aloin elokuvaa katsoa ennen kuin se kuun loppuun mennessä poistuu Netflixistä. Pettymys oli valtava.

Poissa on alkuperäisteoksen camp-henkisyys, joka on juuri Evil Dead -sarjan ominaispiirre. Vaikka erikoistehosteet ovatkin alkuperäiseen verrattuna huomattavasti kehittyneempiä, ne eivät jotenkin tunnu sopivan elokuvaan, sillä Evil Dead on ennen kaikkea tunnettu kotikutoisuudestaan ja juuri se itse tehdyn meininki loistaa nyt poissaolollaan. Hahmotkin ovat harvinaisen ärsyttäviä ja typeriä, eivätkä heidän näyttelijänsä ole kovin hyviä tai uskottavia rooleissaan.

Koira, jonka nimi on Vaari, on täysin turha ja tarpeeton hahmo, jolla ei ole tarinan kannalta mitään virkaa. Sen huomaa jo siitäkin, että se piti sitten (spoiler!) heti alussa tappaa pois kuljeksimasta (spoiler päättyy). Jännä muuten, miten keskellä ei mitään sijaitsevalla ikivanhalla ja ränsistyneellä mökillä on juoksevaa vettä ja sähköt. Ei ollut oikein uskottavaa.

Evil Deadissa on muutama ihan pätevä goreilu ja siihen se sitten oikeastaan jääkin, sillä loppujen lopuksi tämä on aika tyhmä ja sieluton elokuva. Tällaisen roskan jälkeen alkuperäisen elokuvan näkee täysin uusin silmin ja vaikkei se koskaan olekaan omiin suosikkeihini lukeutunut, arvostan sitä tällä hetkellä valtavan paljon, sillä tähän verrattuna se on suorastaan mestariteos, jossa kököt efektit ja ylinäytteleminen kuuluvat asiaan.

Jos tämän elokuvan joku joskus erehtyy katsomaan, siinä tapauksessa kannattaa katsoa loppuun asti. Siis tarkoitan, että oikeasti ihan loppuun. Siis lopputekstien loppuun. Evil Deadissa on nimittäin lopputekstien jälkeinen kohtaus, joka oli ehdottomasti paras asia koko elokuvassa. Se jättää oven auki jatko-osalle Evil Dead Rise, joka on saapumassa teattereihin keväällä 2023.





Evil Dead

Ohjaus: Fede Alvarez
Käsikirjoitus: Fede Alvarez ja Rodo Savaguez, Sam Raimin Evil Dead -elokuvan pohjalta
Sävellys: Roque Baños
Tuotantomaa: Yhdysvallat
Julkaisuvuosi: 2013
Kesto: 91 min
Ikäraja: K18
Päärooleissa:
Shiloh Fernandez - David Allen
Jane Levy - Mia Allen
Lou Taylor Pucci - Eric

Kommentit