Saapasjalkakissa: Viimeinen toivomus



Saapasjalkakissalla on enää yksi elämä jäljellä, ja kuolema kulkee hänen kintereillään. Hän saa kuulla toivomustähdestä, jossa on vielä yksi toive jäljellä ja lähtee matkaan mukanaan vanha tuttavansa Kiti Pehmotassu sekä uusi ystävä Perrito-koira. Saapasjalkakissa vain ei ole ainoa, joka halajaa viimeistä toivetta vaan sen perässä ovat niin Kultakutri ja kolme karhua kuin Jaakko Persokin.

Saapasjalkakissa: Viimeinen toivomus on Joel Crawford ohjaama animaatio vuodelta 2022. Se on jatko-osa vuoden 2011 elokuvalle Saapasjalkakissa ja kuudes elokuva Shrek-universumiin. Saapasjalkakissan hahmo itsessään perustuu italialaiseen Giovanni Francesco Straparolan kirjoittamaan satuun 1500-luvulta.

Aloitimme uuden vuoden kuusivuotiaani kanssa käymässä elokuvissa katsomassa Saapasjalkakissa: Viimeinen toivomus. Se oli hänen toiveensa joululomalle. Tarkoitus oli käydä katsomassa elokuva jo joulukuun alussa tai välipäivinä, mutta ajankohdat eivät meille sopineet, kun paikallinen elokuvateatteri näytti sitä todella huonoihin aikoihin.

Viimeinen toivomus on alusta loppuun saakka täynnä toimintaa. Elokuva alkaa hyvin vetävällä musikaali- ja taistelukohtauksella, joka kiinnittää kyllä katsojan huomion ja jonka päätteeksi lapseni antoi Saapasjalkakissalle spontaanit aplodit. Toimintaa onkin sitten koko tunnin ja neljänkymmenen minuutin keston ajan niin paljon, että hengästyttää. Rauhallisia kohtia olisi voinut olla enemmänkin niin olisi ehtinyt tunnelma hieman tasaantua ennen kuin isketään päälle lisää toimintaa.

Legendaarisesta Saapasjalkakissasta on jostakin syystä tehty tässä elokuvassa melkoinen tumpelo, joka ei osaa oikein mitään ja epäonnistuu monessa. Se on aika outoa, kun aiemmissa elokuvissa hän on ollut loistava taistelija ja kissojen tapaan tietysti selviää tilanteesta kuin tilanteesta. Elokuvan sidekick, Perrito-koira, on toisinaan aika rasittava tapaus, mutta onnistuu kuitenkin voittamaan katsojan sydämen puolelleen. Pienimpiä katsojia ehkä  pelottavan susihahmon merkitys on loppujen lopuksi aikuiskatsojalle aika ennalta-arvattava. Muut satuhahmot, kuten Kultakutri ja kolme karhua sekä Jaakko Perso, ovat hyviä valintoja mukaan.

Saapasjalkakissa: Viimeinen toivomus on melkoisen menevä elokuva, joka käsittelee syvällisempiäkin asioita - erityisesti pelkoa sekä omien pelkojensa voittamista. Elokuvan loppuratkaisu on helppo arvata jo kauan ennen loppua. Vaikka Viimeinen toivomus onkin enemmän lapsille suunnattu, on siinä myös esimerkiksi vitsejä, joita lapset eivät välttämättä ymmärrä. Elokuvan parissa onnistuu varmasti viihtymään sitä myöten koko perhe.


Kuusivuotiaan arvio: "Oli kiva se kartta. Koira oli söpö, kun se osasi suurentaa sen silmiä."


Helmet-elokuvahaasteeseen numerolla 35. Elokuvassa joku kakkaa




Saapasjalkakissa: Viimeinen toivomus | Puss in Boots: The Last Wish

Ohjaus: Joel Crawford
Käsikirjoitus: Paul Fisher ja Tommy Swerdlow
Sävellys: Heitor Pereira
Tuotantomaa: Yhdysvallat
Julkaisuvuosi: 2021
Kesto: 100 min
Ikäraja: K7
Äänirooleissa:
Antonio Banderas / Heikki Sankari - Saapasjalkakissa
Salma Hayek / Petra Karjalainen - Kiti Pehmotassu
Harvey Guillen / Miiko Toiviainen - Perrito

Kommentit