Jumanji: The Next Level



Kolme vuotta sen jälkeen, kun joutuivat videopelin sisään ja taistelivat tiensä takaisin, Spencer, Martha, Bethany ja Anthony päättävät pitkästä aikaa tavata toisensa joululoman aikaan. Kullakin heistä on nyt oma elämänsä, joten he eivät ole juuri ehtineet nähdä. Spencerillä on kuitenkin vaikeuksia itsetuntonsa kanssa ja muistelee, kuinka kolme vuotta aiemmin tunsi itsensä voittamattomaksi ja tärkeäksi ollessaan tohtori Bravestonin nahoissa. Hän päättää palata peliin ja kun muut tämän tajuavat, he lähtevät pelastamaan Spenceriä. Mukaan imeytyvät vahingossa myös Spencerin isoisä sekä tämän entinen ystävä.

Jumanji: The Next Level on Jake Kasdanin ohjaama elokuva vuodelta 2019. Se on kolmas elokuva Jumanji-sarjaan, jonka ensimmäinen osa Jumanji sai ensi-iltansa vuonna 1995 ja perustuu Chris Van Allsburgin samannimiseen romaaniin vuodelta 1981. The Next Level on suora jatko-osa vuoden 2017 elokuvalle Jumanji: Welcome to the Jungle.

Ensimmäinen Jumanji on edelleen elokuva, joka minua on pelottanut kaikkein eniten koko elämäni aikana. Tai jos rehellisiä ollaan, sain siitä sen verran pahan trauman, että se aiheutti nukkumisvaikeuksia vuosiksi eteenpäin. Koskaan sitä ennen tai sen jälkeen en ole elokuvaa katsoessani tuntenut vastaavaa pelkoa kuin silloin kuusivuotiaana. Mutta ensimmäinen elokuva kieltämättä onkin aika synkkäsävyinen ja pelottava. Kaksi seuraavaa taas... eivät niinkään.

Jumanji: Welcome to the Jungle vei jo sarjaa huomattavasti komediallisempaan ja kevyempään suuntaan ja The Next Level jatkaa sen viitoittamaa tietä. Elokuvassa on paljon vitsejä, jotka saavat nauramaan. Se kertoo aika paljon, sillä komediat eivät minua yleensä viehätä, eikä niiden huumori juuri jaksa minua naurattaa. Olipa elokuvassa myös yksi äkkisäikäytys, joka sai minut säpsähtämään aika lailla. Komedioissa sellaisia ei juuri odota kohtaavansa.

Tässä ja edellisessä elokuvassa jokaisella hahmolla on parikin näyttelijää; on heidän oikea minänsä sekä pelin avatar. Tätä on hauska seurata, kuinka avatarien näyttelijät ovat omaksuneet ihmishahmojen maneereja ja luonteenpiirteitä. The Next Levelissä parhaiten tässä onnistuvat Dwayne Johnsonin esittämä tohtori Bravestone, joka ensin on Spencerin isoisä ja lopuksi Spencer sekä Awkwafinan esittämä Ming Fleetfoot, joka puolestaan on ensin Spencer ja lopussa tämän isoisä. Kummankin näyttelijän suoritus erityisesti Spencerin isoisänä (jota ihmisenä esittää Danny DeVito) on elokuvan parasta antia. Ja Danny DeVito nyt on aina hyvä, tällä kertaa hänet nähdään äreän vanhuksen roolissa.

The Next Level on kokonaisuutena ihan viihdyttävä tapaus. Mitään kovin syvällistä on turha odottaa, mutta eipä tätä sellaiseksi ole tarkoitettukaan. Tämä toimii sellaisena hetkenä, kun on väsynyt, eikä oikein jaksa keskittyä saati ajatella. Saa vain niin sanotusti heittää aivot narikkaan, eikä tarvitse sen kummempia miettiä. Toisinaan elokuvassa tuntuu olevan hieman liikaa kohellusta ja parin tunnin kestossa olisi varaa tiivistää.

The Next Levelissä on muuten myös viittaus ensimmäiseen Jumanjiin, sillä Bebe Neuwirth uusii roolinsa Nora Shepherdina, joka siis ensimmäisessä elokuvassa oli Judyn ja Peterin täti.


Helmet-elokuvahaasteeseen numerolla 23. Elokuvassa näyttelee muusikkona tunnettu näyttelijä (Awkwafina ja Nick Jonas)




Jumanji: The Next Level

Ohjaus: Jake Kasdan
Käsikirjoitus: Jake Kasdan, Jeff Pinkner ja Scott Rosenberg
Sävellys: Henry Jackman
Tuotantomaa: Yhdysvallat
Julkaisuvuosi: 2019
Kesto: 124 min
Ikäraja: K13
Päärooleissa:
Dwayne Johnson - tohtori Bravestone
Jack Black - professori Oberon
Karen Gillan - Ruby Roundhouse
Kevin Hart - Franklin Finbar

Kommentit